Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Hotel Radisson Blu in Frankfurt

Hotel Radisson Blu in Frankfurt

Het hotel Radisson Blu in Frankfurt valt direct op vanwege zijn aparte vorm. Het gebouw is helemaal van glas en dat nog in een aparte ronde vorm ook en je kunt het al uit de verte zien liggen. Het wordt ook wel de Euro genoemd om z’n ronde vorm en uiteraard omdat het in de financiële stad van Europa in Frankfurt is waar veel bekende banken zijn gevestigd. Het is dan ook niet de minste architect die dit prachtige hotel heeft ontworpen, John Seifert uit Londen. En het interieur is ontworpen door Adam Tihany uit New York en de beroemde Matteo Thun uit Milaan. Het hotel stamt uit 2005.

Design kamers

Er zijn 428 kamers en verschillende suiten waarvan 1 president suite met een waanzinnig mooi uitzicht op de wolkenkrabbers, een eigen woonkamer en een enorme badkamer met een vrijstaand bad, wastafels en inloopdouche.

Qua kamers zijn er vier verschillende stijlen waarbij de New Yorker Adam Tihany de inrichting heeft ontworpen. De vier stijlen zijn: At Home, Chic, Fashion en de vierde stijl heet Fresh. Alle kamers hebben panoramaramen, zelf had ik een kamer op de 17e verdieping met een prachtig uitzicht over de stad. De kamers zijn van alle gemakken voorzien met internet, tv, bureau, airco, mini bar en koffie- en theefaciliteiten. In de safe is een stekker zodat je deze op slot kunt doen en tegelijkertijd je laptop kunt opladen. Een standaard kamer kun je al boeken vanaf 99 euro.
Hotel Radisson Blu in Frankfurt ©pascale hansRestaurant Coast
Dit is het restaurant met internationale vlees- en visgerechten, authentieke pasta en daarnaast worden ook regionale specialiteiten geserveerd. Probeer maar eens zo’n lekkere schnitzel met gebakken aardappels en de bekende Frankfurter groene saus. Echt lekker!
Het restaurant Coast heeft een mooie design inrichting die toch heel warm aandoet vanwege de decente verlichting. Er zijn veel tafeltjes voor twee personen met mooie witte designstoeltjes met blauwe kussentjes en zilverkleurige stoelpoten die leuk afsteken tegen de donkere vloer. Er is zowel een open showkeuken als aan de andere kant een open bar. Je kunt hier dineren en daarnaast wordt er een wekelijks wisselende Quick lunch aangeboden.
Hotel Radisson Blu in Frankfurt ©pascale hansRestaurant Gaía en de wunderBAR LOUNGE
In het restaurant Gaía is ’s ochtends het ontbijtbuffet en de wunderBAR LOUNGE heeft een grote keuze aan whisky’s en cocktails. Vanuit beide gelegenheden op de begane grond heb je uitzicht op de tuin en in de zomer is hier uiteraard een schitterend terras.

Wellness & Fitness in het Spa ‘HEAVEN’
Op de 18e etage is een zwembad dat weliswaar niet zo groot is maar waar je toch prima kunt zwemmen omdat er tegenstroom is. Dit is een absolute aanrader omdat je door het schuine glazen dak een fantastisch uitzicht hebt op wolkenkrabbers en hijskranen die zo bij Frankfurt horen. Verder is er een sauna, fitness studio en stoombad en kun je hier massages of schoonheidsbehandelingen boeken.
Hotel Radisson Blu in Frankfurt ©pascale hansKortom, een heerlijk hotel om een weekendje weg te genieten.

Met veel dank aan de gastvrijheid van de medewerkers van het Radisson Blu hotel.

Vervoer: Strassenbahn 17 en uitstappen An der Dammheide
Klik hier voor de website
Franklinstraße 65, Wijk Bockenheim