Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Hotel Meliá in Berlijn

Hotel Meliá in Berlijn

Het is alweer een tijdje geleden dat ik in dit hotel van de Spaanse hotelketen ‘Meliá’ heb overnacht. Het ligt fantastisch aan de rivier de Spree, zeer centraal midden in de stad en tegenover het metrostation Friedrichstraße zodat je alle kanten met het openbaar vervoer op kunt. Het is op loopafstand van het beroemde Friedrichstadt-Palast waar prachtige shows zijn en nog enkele andere theaters.

Kamers met flamenco sfeertje
Toen ik er logeerde was het hotel net geopend en het viel me gelijk op dat er frisse kleuren werden gebruikt voor de kamers. Veel rode tinten en stoelen in een frisse groene kleur en aan de muren posters van flamenco dans. Leuk! En daarnaast was ik weg van de heerlijk ingerichte badkamer. Er zijn in totaal 364 kamers op 8 etages die van alle gemakken zijn voorzien. Minibar, flatscreen TV, Airco, Safe zijn enkele voorbeelden.

Restaurant Café Madrid
Doordat het hotel op een hoek ligt en veel raampartijen heeft, kan je op vele plaatsen aan het raam zitten met een prachtig uitzicht op zowel de Spree als op de Friedrichstraße hebt. Het is geopend voor lunch van 12 tot 15 uur en dan voor diner vanaf 18 uur. En tussen lunch en diner kun je hier koffie met taart uit eigen patisserie bestellen.

Meliá Tapas Bar
Ook is er de bar Meliá Tapas met overheerlijke Spaanse tapas. Hierbij kun je niet alleen uit klassieke tapas je keuze maken, maar ook uit een van de vele nieuwe creaties die in Spanje momenteel in zijn. De atmosfeer is ook op z’n Spaans door het gebruik van warme tinten en de eiken parketvloer. Bovendien kom je natuurlijk nog meer in Spaanse sferen door de live muziek die er iedere dinsdag en donderdag vanaf 21.00 uur is.

Klik hier voor de website van het hotel
Vervoer: S5, S7, S75 en uitstappen bij Bahnhof Friedrichstraße
Friedrichstraße 103, Wijk Mitte