Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Hotel Maritim Würzburg

Hotel Maritim Würzburg

In de barokke wijnstad Würzburg is het hotel Maritim prachtig gelegen aan de oever van de Main. Zelf heb ik enige nachten geslapen op de zevende verdieping en had hierdoor een schitterend uitzicht op de vesting Marienberg.

Congres centrum
Het is leuk om te weten dat dit hotel met aansluitend een groot congrescentrum in de jaren 80 één van de eerste grote projecten in dit pittoreske stadje was. Het congrescentrum was nu natuurlijk ietwat verouderd en zo heeft er een enorme verbouwing plaatsgevonden. Er was geen plaats om in de breedte bij te bouwen dus is er in de hoogte gebouwd met een nieuwe verdieping erbij met zeer veel glas van bodem tot plafond waardoor je een spectaculair uitzicht op de stad hebt. De heropening was in maart 2015. Er zijn veel vergaderruimtes van bijvoorbeeld voor enkele personen tot de grote Franconia zaal waar tot 1.635 personen kunnen deelnemen en met een groot podium van 163 vierkante meter.

Hotel Maritim Würzburg
Er zijn 287 comfortabele kamers en suiten die allen voorzien zijn van alle gemakken zoals airco, televisie, radio en telefoon en internet. Op mijn kamer was ook een badmantel en badslippers. Dat was super natuurlijk want een van de grote voordelen van deze mooie Duitse hotelketen is dat ze bijna allen een zwembad hebben. Ook is er een sauna, stoombad en een fitness ruimte.
Hotel Maritim Würzburg ©pascale hansTerras restaurant
In het Terras Restaurant wordt het ontbijt geserveerd. De hotelketen Maritim staat bekend om het uitgebreide ontbijtbuffet. Ik weet niet hoeveel items er zijn uitgestald maar het zijn er zeer veel. Van de gebruikelijke ontbijt items als jam, brood, kaas- en worstsoorten heb je hier een toonbank van meters lang met ook vissoorten, kaasplateaus en veel vers fruit zoals ook abrikozen en pruimen. Heerlijk!
In de zomer zijn er enkele tafels op het terras waar je kunt ontbijten met uitzicht op de vesting Marienberg en de Main.

Restaurant Viaggio en de Fränkische Weinstube
Er zijn twee restaurants waarbij in het restaurant Viaggio internationaal en mediterraan wordt gekookt terwijl je in de Fränkische Weinstube de regionale specialiteiten uit Franken kunt bestellen. Ik heb er fantastisch gegeten zoals Saiblingsschnitte auf Süßkartoffel. (een soort forel met zoete aardappel) Dan het soepje fantastisch: Kalte grüne Erbsensuppe mit Hummer und Minze (koude erwtensoep met kreeft en munt) Roastbeef auf Schalottensoße, grüne Bohnen, Kartoffelgratin, mjammie… en als dessert: Aprikosen-Joghurt-Törtchen mit marinierten Himbeeren.
En daarna natuurlijk een afzakkertje in de Hotelbar Mainhattan.
Hotel Maritim Würzburg ©pascale hansVervoer: met tram 2 of 4 bij het Centraal Station instappen en je kunt direct voor het hotel uitstappen, de haltestelle heet Congress Centrum.

Klik hier voor de website
Adres: Pleichertorstraße 5 Wijk: Centrum