Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Hotel Ellington Berlin

Hotel Ellington Berlin

Ben jij een van die personen die misschien wel gedanst heeft met Carlos Santana of Mick Jacker, zonder dat je het wist? Dat kan best als je in de ‘Seventies’ in Berlijn naar discotheek Dschungel ging.

Hotel Ellington Berlin
Als de Nürnbergerstraße 50-55 je bekend voorkomt, dan klopt dat omdat dit adres een klassieker is. Hier danste in de ‘Roaring Twenties’ alles wat rang en stand had. Dat deed je in de beroemde balzaal Femina dat uitgerust was met tafeltelefoons. En het dak kon open door middel van een hydraulisch systeem zodat je onder de vrije hemel danste.

Plus dat het na de oorlog één van de beroemdste jazzclubs van de stad werd. Toen speelden hier grootheden als Louis Armstrong, Ella Fitzgerald en Duke Ellington.

Disco Dschungel Berlin
En meer in mijn tijd, de ‘Seventies’ was dit adres de absolute ‘In discotheek’ waar je gezien wilde worden, genaamd Dschungel waar sterren als Frank Zappa, David Bowie, Prince, Boy George, Carlos Santana, Iggy Pop en Barbara Streisand de nacht doorvierden.
Hotel Ellington BerlijnMonumentale façade hotel Ellington
Na maandenlange renovering achter de enorm lange façade van maar liefst 185 meter, is het hotel in 2007 geopend en staat het op de monumenten lijst. De architecten Johannes Reuter en binnenhuis architecten Wencke Katharina Schoger alsmede Luigi Lanzi hebben erg hun best gedaan om de oude bouwstijl gedeeltelijk te behouden. Dit zie je terug in bijvoorbeeld de foyer. Hier zijn de koperen glasdeuren nog in originele staat en zie je aan de wand nog crèmewitte keramiek tegels met zachtgroene lijnen.

Kamers met uitzicht op Gedächtniskirche
Er zijn in totaal 285 kamers waarbij er diverse categorieën zijn, van eenvoudige kamers tot suites. Vanaf de torensuites heb je zelfs zicht op de Gedächtniskirche. En er is ook een familiekamer.

Duke Restaurant
Over het Duke restaurant heb ik al een ander artikel geschreven omdat dit een van de vaste restaurants is waar ik altijd ga eten als ik in Berlijn ben. Het is prachtig ingericht en in de zomer zit je in een grote binnentuin, de Sommergarten. En het eten…, absoluut een aanrader. Wil je meer over het restaurant weten, klik dan hier voor het artikel.

En even een weetje waar dit hotel ligt, het is om de hoek van het beroemde warenhuis KaDeWe.

Vervoer: U bahn en uitstappen bij Wittenbergplatz
Klik hier voor de website van het hotel
Nürnbergerstraße 50-55 Wijk: Schöneberg
Hotel Ellington Berlijn