Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Hot Mama Africa van Lena Hoschek

Hot Mama Africa van Lena Hoschek

De lente- en zomercollectie 2015 van Lena Hoschek heeft de naam Hot Mama Africa. Ze heeft zich voor deze collectie door het Afrikaanse continent laten inspireren. Het continent van avontuur waarin opvallende patronen en intensieve kleurencombinaties zich samenvoegen. En wéér heeft Lena Hoschek een waanzinnig leuke collectie ontworpen want ze blijft trouw aan haar supervrouwelijke look met pencilskirt rokken, petticoat rokken of jurken in de stijl van de jaren vijftig en zestig en dat in de bonte stofpatronen uit Afrika. Ik wil de hele collectie wel zoals altijd van deze designer.

Hot Mama Africa van Lena Hoschek
De nadruk ligt op de taille door de leren riemen of de prachtige riemen uit bonte wax stoffen met vaak in het midden voor een goudkleurige gesp dat in de Safari-look is. Lena Hoschek gebruikt voor deze collectie Afrikaanse wax prints met een batik printing en dat past super bij haar retro-look.

Retro meets Ethno designs!
Je ziet typische elementen van de Safari-looks zoals smalle jasjes met drukknopen en riemen met gespen. Let op de schoenen, deze zijn veelal ook in de Afrikaanse Wax prints.
Hot Mama Africa van Lena Hoschek Charity project
Bij deze collectie spendeert Lena Hoschek 2 euro per verkocht kledingstuk aan het project SWAP dat staat voor Safe Water and Aids Project. Dit project is al sinds 2005 in Kenia actief.

Lena Hoschek
Ze heeft in Wenen mode gestudeerd en is Oostenrijkse uit de stad Graz. In Londen heeft Lena Hoschek als assistente voor Vivienne Westwood gewerkt waarna ze haar carrière met 24 jaar begon. Haar look is een hommage aan de Pin-up Girl, dat sexy en sensueel is. Haar mode brengt ons weer terug naar de tijd waarin vrouwen nog echte vrouwen waren en mannen nog echte mannen.

Copyright foto’s: Mercedes-Benz Fashion Week Berlin

Waar te koop?
Kijk hier op de website van het merk