Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Het Breidenbacher Hof hotel in Düsseldorf

Het Breidenbacher Hof hotel in Düsseldorf

Het Breidenbacher Hof hotel in Düsseldorf heeft een tijdloze elegantie en ligt op de prachtige locatie Königsallee nummer 11. Het luxe vijfsterren hotel heeft prachtige kamers en restaurants en veel andere faciliteiten. In de schitterende lobby lounge wordt ’s middags vanaf 14.00 uur de klassieke Afternoon Tea geserveerd wat heel leuk is.

Kamers in het Breidenbacher Hof hotel
Het hotel heeft 95 ruime luxe kamers waarvan Standaard, Deluxe of Superior kamers en ook enkele suites zoals executive suites, president suite of royal suite. De kamers zijn van alle gemakken en luxe voorzien zoals LCD televisie, iPod docking station, gratis internet, Touch panel voor de verlichting, de airco en zelfs de gordijnen. De kamers zijn klassiek ingericht met zachte vloerbedekking, veel natuurhouten meubels en zachtgetinte stoffen op de fauteuils of sofa’s. Ook de badkamers zijn prachtig met marmeren wastafels en veel hout en uiteraard een heerlijke regendouche.
Het Breidenbacher Hof hotel in DüsseldorfBrasserie 1806
In de brasserie 1806 wordt het ontbijt van 6.30 tot 10.30 uur geserveerd. Vanuit de grote panorama vensters kijk je op de Altstadt. De keuken is Frans en heeft ook internationale gerechten onder leiding van chef-kok Philipp Ferber. Er zijn regelmatig themaweken met op de kaart bijvoorbeeld veel Wildgerechten. Vooraf kun je in de gezellige Capella bar & Cigar Lounge een drankje nemen of als je sigaar roker bent genieten van goede sigaren.
Het Breidenbacher Hof hotel in DüsseldorfGeschiedenis Breidenbacher Hof
Dit chique hotel heeft al een lange geschiedenis op een van de mooiste winkelstraten van Europa, het bestaat namelijk al bijna tweehonderd jaar aan de Königsallee. De ondernemer Wilhelm Breidenbach had namelijk de visie om in de culturele en economisch opbloeiende stad een Grand Hotel op te richten in 1806 en koopt een stuk grond. Van 1808 tot 1812 wordt het hotel gebouwd door de gerenommeerde architect Adolph Anton von Vagedes waarop het in 1812 opent. In 1943 wordt het hotel gebombardeerd en vernietigd in de tweede wereldoorlog. Het wordt meerdere malen verbouwd en vernieuwd en pas in 2008 wordt het heropend als Breidenbacher Hof dat onder de Capella keten valt.

Vervoer: 715 of 712 en uitstappen bij Jan Wellem Platz

Königsallee 11 Wijk: Centrum
Klik hier voor de website