Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Het Braziliaanse Cafuchico in Frankfurt

Het Braziliaanse Cafuchico in Frankfurt

Het Braziliaanse Cafuchico in Frankfurt heb ik eigenlijk per toeval leren kennen toen ik door de wijk Nordend struinde. Maar wat een leuk toeval, het is én Braziliaans én van een Braziliaanse Lufthansa stewardess. Dat kan toch geen toeval meer zijn omdat ik zo vaak in Brazilië ben geweest en veel met Braziliaanse collega’s heb samengewerkt. Leuk!

Echte Braziliaanse koffie
Hier krijg je de enige echte cafezinho van de bonen uit het gebied van Minas Gerais. Maar natuurlijk ook cappuccino of espresso. Lekker met een echte zelfgebakken taart erbij zoals de maistaart of taart met kokos.

Op de kaart staan veel exotische gerechten zoals de coxinhas dat bestaat uit aardappelstukken met een lekkere kipvulling. Of de zwarte bonensoep Sopa de Feijão. Een tosti met ham en kaas heet hier natuurlijk Mixto Quente. ’s Ochtends kun je bij Cafuchico ontbijten of vroeg lunchen.

Het Braziliaanse Cafuchico in Frankfurt
De naam Fuchico is een Braziliaans kunsthandwerk dat uit bonte katoenresten genaaid wordt. Dat zie je ook in het café terug, overal kleine ronde en bonte rondjes uit katoen dat een vrolijk geheel uitstraalt. De inrichting is leuk met een gedeelte met hoge tafels en bonte krukken maar ook een lounge gedeelte waar je op bonte stoelen zit.
Het Braziliaanse Cafuchico in Frankfurt ©pascale hansOpeningstijden: dinsdag, woensdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur en op donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur. Gesloten op maandag. Check ook even hun website.

Klik hier voor de website
Vervoer U5 en uitstappen bij Musterschule
Eschenheimer Landstraße 61 Wijk: Nordend