Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Brauhaus Ernst August Hannover

Brauhaus Ernst August Hannover

In het ruim opgezette Brauhaus Ernst August kun je vanaf 8 uur ontbijten, vanaf 11.30 lunchen en vanaf 4 uur in de middag is er de avondkaart. Sinds 1986 vind je hier de typische hanöverische gastvrijheid en hun lekkere eigen gebrouwde Hanöverische Bier specialiteiten. Dit Brauhaus is een combinatie van brouwerij, restaurant, café en Live-Club en is het hele jaar door geopend van in de ochtend tot heel diep in de nacht.

Brauhaus Ernst August Hannover
De brouwerij is mooi ingericht met veel gezellige hoekjes maar ook met ruimtes waar enorme lange tafels en banken staan zoals je die bij zo’n beetje alle brouwerijen tegenkomt en waar je gezellig aanschuift. Op de tafels het bestek en de servetten in grote grijze bierpullen en in de ruimte een enkele bomen in het restaurant. Ook de bierbrouwketels in de ruimte met veel bierflessen die in de ruimte hangen. Het typische Hannöverische biologische bier.
Het Brauhaus Ernst August in Hannover ©pascale hansKaart van het Brauhaus
Op de kaart typische Duitse en regionale specialiteiten maar ook salades of een fitness Steak of fitness pannetje. De echte grote Schweinshaxe, Brauhaus burgers of de Brauhaus Schnitzel met verschillende variaties zoals de champignon roomsaus. Deze laatste heb ik er gegeten, lekker!

Typisch Hannöverisch Bier specialiteiten
Sinds 1986 wordt het bier hier zelf gebrouwen en er worden uitsluitend onbehandelde Duitse grondstoffen van biologische kwaliteit gebruikt. Al hun bieren hebben een Bio certificatie. De flessen hebben etiketten waar Typisch Hannöverisch op staat en zijn in de volgende smaken te krijgen: Pilsener, Bio-Weizen, Mai-Bock (maart tot mei) en Fest-Bier. Het Fest-Bier is het officiële bier dat tijdens het Schützenfest in Hannover wordt geschonken (juni tot juli). Dan zijn er nog twee seizoenbieren als de Roter Saphir in augustus tot oktober en het Winter dat van november tot februari verkrijgbaar is. Wil je er meer over weten, er zijn ook rondleidingen, kijk hiervoor op hun website.

Leuk als cadeau: de Hannöverisch Bier Specialiteit
Je kunt alle soorten bieren kopen, bijvoorbeeld 1 liter flessen, 2 liter kannen, 6er Kisten of zelfs een heel vat te koop zijn. De vaten zijn in 15 liter, 30 liter en zelfs 50 liter verkrijgbaar. Voor de echte bierliefhebber!

Typisch Hannöverisch Bier-Cocktails
En wat ook lekker is als je van cocktails houdt zoals ik, er zijn Typisch Hannöverisch Bier-Cocktails. Jawel zoals de Lime, Cranberry en zelfs de Hannöverisch Hugo. De biercocktail Hugo van het beroemde drankje bestaat in dit geval uit Pilsener, limoen, munt en Holunderblütensirop, geweldig…

Openingstijden: Op 365 dagen in het jaar open van maandag – donderdag 08.00 – 03.00 uur, vrijdag en zaterdag van 08.00 – 05.00 uur. Op zon- en feestdagen van 09.00 – 03.00 uur.

Vervoer: U bahn 3, 7,9 en uitstappen bij Markthalle/Landtag
Schmiedestraße 13 Wijk: Altstadt
Klik hier voor de website