Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Heerlijke Gugelhupf tulbandcake

Heerlijke Gugelhupf tulbandcake

De leuke vorm waarin deze taart of tulbandcake ‘Gugelhupf’ wordt gebakken staat in Duitsland onder vele namen bekend. Het wordt niet alleen Gugelhupf genoemd maar er zijn ook namen als Kugelhopf, Napfkuchen of Rodonoder. Het ligt een beetje aan uit welke streek in Duitsland deze cake is.

De bakvorm heeft een rond gat in het midden en herinnert je aan een Turkse tulband. Je kunt er van alles in bakken zoals fruitige maar ook hartige taarten.

Benodigdheden voor een basis en makkelijke Gugelhupf:

250 gram zachte boter
500 gram meel
350 gram suiker
5 eieren
100 ml melk
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
Heerlijke Gugelhupf tulbandcake ©pascale hansBeboter de vorm en verwarm de oven voor op 175 graden.

De boter, vanillesuiker en de suiker mixen, dan de eieren er een voor een doorroeren. Het meel en het zakje bakpoeder erbij doen en vervolgens de melk erdoor roeren.
Het deeg in de tulbandvorm doen en in het midden van de oven zetten op 175 graden. Dan 60 minuten bakken.

Door de leuke vorm kan je natuurlijk erna oneindig varieren en de taart versieren met fruit, marsepein of glazuur.

Een mooie en makkelijke glazuurlaag is die met een laagje poedersuiker. Als de Gugelhupf is afgekoeld doe je in een bakje poedersuiker. Dan beetje bij beetje druppelsgewijs water erbij voegen. Je kunt zelf kijken hoe dik je het glazuur wilt hebben. Met een spatel kun je dit glazuur op de Gugelhupf doen.

Guten Appetit!