Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Groot naaiboek van designer Kretschmer

Groot naaiboek van designer Kretschmer

De bekende Duitse designer Guido Maria Kretschmer kreeg al op de jonge leeftijd van 9 jaar zijn eerste eigen naaimachine. Hij is in Duitsland zeer bekend als designer en daarnaast ook als jurylid van diverse televisieshows te zien in Duitsland zoals bij de show ‘Geschickt eingefädelt’.

Nu is zijn boek ‘Das große Nähbuch’ verschenen waarin de designer zelf persoonlijke tips en tricks over het naaien van kleding geeft.

Groot naaiboek van designer Kretschmer
Veel mensen hebben als hobby het maken van kleding. Voor allen die het leuk vinden om zelf kleding te maken is dit boek van de beroemde Duitse designer hartstikke leuk. Behalve tips en tricks bevat het boek 20 basis modellen voor dames, heren en kinderen met knippatronen om te downloaden (de link vind je in de omslagen). Ook zijn er drie patronen die uit de televisiezending ‘Geschickt eingefädelt’ komen en er is een exclusief origineel knippatroon van de designer dat bijgesloten is in het boek in de originele maat.
Groot naaiboek van designer KretschmerVoor zowel beginners als gevorderden zijn er aanwijzingen en is er uitvoerige informatie. Er zijn leuke hoofdstukken zoals het hoofdstuk over stoffen. Hoe kies je je stof uit en hoe doe je de voorbereiding en verwerking. In dit hoofdstuk over stoffen worden naar aanleiding van acht modellen de verschillende materialen en eigenschappen behandeld. Het volgende hoofdstuk geeft naar aanleiding van verdere negen voorbeelden ideeën over pasvorm optimalisering. Het boek heeft hoofdstukken als Basics, stoffen en stilistische finesses. Ook is er een woordenlijst met de belangrijkste naaibegrippen.

Verder is er natuurlijk een hoofdstuk met het bekende ‘Das kleine Schwarze’ van Guido Maria Kretschmer, in het Engels The little Black Dress en zoals we weten moet iedere vrouw minstens één zo’n jurk in haar garderobekast hebben hangen.

(Quelle: vox.de)

Auteur: Guido Maria Kretschmer
Genre: lifestyle
Hardcover
ISBN: 978-3-8419-0394-5
Aantal pagina’s: 224
Uitgever: Edel books
Prijs: € 24,95 in Duitsland

Klik hier voor de website van het label