Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Galerie Luise in Hannover

Galerie Luise in Hannover

Galerie Luise in Hannover heeft een prachtige architectuur en is gevestigd in de chique straat ‘Luisenstraße’ waarin diverse mooie duurdere winkels te vinden zijn.  Bijvoorbeeld het lingeriemerk La Perla of Chantelle lingerie, schoenen van  het Duitse merk Paul Green of meubels van Bockhorst Live & Living zijn in deze straat evenals een vijfsterren hotel. Dit is het Kastens Hotel Luisenhof met in de zomer een lekker terras buiten aan de straatkant.

Galerie Luise in Hannover
De galerie heeft een prachtige architectuur met heel veel glas. Je loopt door de galerie en aan het einde is een grote glazen koepel. Het gebouw bestaat uit drie vleugels met een lengte van 155 meter en een hoogte van maar liefst 12 meter. Het kernstuk is de glazen rotonde. De drie ingangen hebben architectonisch ieder een andere façade. Het grote koopmanshuis met de Jugendstil façade aan de Theaterstraat 14 diende al sinds vorige eeuw tot chique winkels met echte Traditions winkels. In de tweede Wereldoorlog vernietigd en pas tientallen jaren later werd het weer opgebouwd. In 1987 werd het pas weer heropend. Het is weer gerenoveerd in deze zoals het er nu uitziet prachtige Galerie dat sinds 2014 in handen is van de ACCOM groep. Nu zijn er rond de 20 chique winkels te vinden.

Winkels in Galerie Luise
Enkele winkels zijn bijvoorbeeld BREE, een mooi Duits tassenmerk. Dan Wolford en de winkel Sessou, ook voor lingerie. Voor herenkleding kun je terecht bij Roy Robson en bij Sörens Men en voor dameskleding bij Women Q Style. Er is een kapsalon Tondemus genoemd. Damesschoenen vind je bij Gisy More or Less.

Op woongebied qua meubels en ook accessoires zijn er de winkels Who’s Perfect, Gisy Living & Fashion en Lothar John Tischkultur.
Openingstijden; maandag tot en met vrijdag 10.00 – 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 18.00 uur.

Vervoer: De U1/2/3/7/8/9, U10/17, Bus 121/128/134 en uitstappen bij Centraal Station Hannover

Luisenstraße 5 Wijk: Mitte (centrum)
Klik hier voor de website