Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Foodsharing in Duitsland

Foodsharing in Duitsland

In Duitsland gooit iedere Duitser per jaar 82 kilo aan levensmiddelen weg. 30% wordt zelfs ongeopend weggegooid. En dat is zonde want het is gebleken dat veel voedsel dat in de prullenbak komt nog eetbaar is. Qua bedrag zijn dat 22 miljarden euro’s dat door privé huishoudingen wordt weggegooid. Dus is er in Duitsland een platform per internet opgericht om iets aan levensmiddelspilzucht te doen. Op Foodsharing.de kan iedereen zich aanmelden om levensmiddelen die jij niet meer wilt aanbieden in je eigen omgeving of dit te ontvangen.

Delen in plaats van weggooien
Zowel privé personen, handelaars en producenten kunnen hun overbodige levensmiddelen kosteloos aanbieden of ophalen. Het idee is dat mensen eten delen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie en je koelkast is nog vol? Of op je boerderij blijf je met fruit zitten, dan kun je dit bij Foodsharing aanbieden. Op de Foodsharing App kun je ook zien hoe de route is naar de personen waar je het eten kunt afhalen.

Foodsharing in Duitsland
De foodsharing bestaat al in vele grote steden in Duitsland als Berlijn, Hamburg, Keulen, Stuttgart, München en andere. Op de website vind je alle informatie.

Klik hier voor de website
Foodsharing in Duitsland ©pascalehans