Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Fietsroute van Löningen naar Meppen

Fietsroute van Löningen naar Meppen

Met de E-Bike door de bossen en over smalle ruiterpaden, langs weilanden waar de koeien grazen en langs bloeiende gewassen tot het fietsen door villawijken, dorpjes en stadjes. En niet te vergeten de rivieren Hase of Ems waar je vaak langs fietst. Dat zie je allemaal op de fietstocht van het Duitse Löningen naar Meppen in het Noordwesten van Nedersachsen. Het stadje Meppen ligt net over de grens bij het Drentse Emmen en Löningen ligt ongeveer 36 kilometer van Meppen. Met de fiets echter kun je kiezen uit twee fietsroutes die beiden rond de 45 kilometer zijn, ook wel de Hase-Ems-Tour genoemd.
Fietsroute van Löningen naar Meppen ©pascalehansHase-Ems-Tour vanuit Löningen
Ik begin de fietstocht vanaf het hotel Rüwe in Löningen waar ik heb overnacht en ben binnen enkele minuten al op het fietspad langs de rivier Hase. Door de bossen en over geasfalteerde straten is de eerste grote plaats waar je komt Herzlake.
Klik hier voor de website van hotel Rüwe

Herzlake en restaurant café Alter Hase
Dit restaurant ligt prachtig aan de rivier en het heeft een groot terras aan het water met blik op de rivier Hase. Het is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur. Er is ook een Mittags-Snack kaart voor kleine gerechten.

Klik hier voor de website
Adres: Hasestraße 18 in Herzlake

Vanuit Herzlake fiets ik door velden en bossen naar het volgende stadje Haselünne.
Fietsroute van Löningen naar Meppen ©pascalehansHaselünne
Haselünne staat erom bekend het oudste stadje in het hart van het Emsland te zijn. Sinds 1272 heeft de stad stadsrechten gekregen en het heeft een mooie Altstadt met bezienswaardige vakwerkhuizen. Ook het ernaast gelegen natuurgebied Wacholderhain dat maar liefst 72 hectare groot is, is mooi om te zien met weide, heide en bossen.

Winterings Laib & Seele
In deze bakkerij annex bistro worden diverse soorten ontbijt aangeboden zoals de Gute Laune Frühstück of de Guten Morgen Frühstück. Verder zijn er heerlijke gebakjes, salades, pasta’s en Flammkuchen die je zowel klein als groot kunt bestellen. Er zijn trouwens filialen van Winterings in vele dorpen in de omgeving.

Openingstijden zijn: maandag – zondag van 07.00 tot 18.00 uur

Klik hier voor de website
Adres: Markt 4-6 in Haselünne

Rosche likeur spirituosen branderij
In de jeneverbranderij Rosche kun je met een groepje een seminar volgen over de verschillende jeneversoorten, de fruitige en de likeuren. De Schnupper-Kurs duurt 60 minuten en dan krijg je een film te zien, een bezichtiging van de branderij en een kleine proeverij. Ook worden hier de jenevers verkocht. De Rosche Moorwasser dat een kruidenlikeur is, smaakt bijvoorbeeld erg goed. En ook de klassieker Rosche Uralter is een aanrader.

Klik hier voor de website
Adres: Neustadtstraße 35-38 in Haselünne

Fietsroute van Löningen naar Meppen ©pascalehansVan Haselünne naar Meppen
Het leuke van deze toer is dat er twee verschillende routes zijn naar Meppen. Je kunt dus de ene dag een tour nemen en de volgende dag bijvoorbeeld de andere weer terug. Wil je de hele Hase-Ems-Tour fietsen dan is deze 332 kilometer. Het grootste gedeelte om te fietsen is vlak net als in Nederland. Handig is ook dat er in het Hase-Ems-Tour boekje achterin de hotels en toerisme bureaus staan vermeld.

Je kunt bij het Hasetal Touristik toerisme bureau vele leuke fietsarrangementen boeken inclusief bagagevervoer, kaarten, lunchpakketten en overnachtingen. Een E-Bike kost je rond de 10 euro per dag om te huren.

Klik hier voor de website van Hasetal Tourisme bureau