Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Empire Riverside hotel Hamburg

Empire Riverside hotel Hamburg

Als een vuurtoren met Hanseatischer elegantie reikt het 90 meter hoge Empire Riverside hotel over de rivier de Elbe. Het is een schitterend gebouw dat mooi afsteekt tegen de skyline van de super havenstad in het Noorden van Duitsland. Het hotel werd eind 2007 geopend en ligt boven de St.-Pauli-Landungsbrücken in een driehoek tussen de Hafencity, de Elbstraße en het centrum van Hamburg en is een gebouw dat 67 miljoen Euro heeft gekost. Het is een van de grootste privé gevoerde hotels in Hamburg.

Empire Riverside hotel Hamburg
Het hotel heeft 327 kamers waarvan er 12 junior suites zijn. De kamers heten Riverside, DeLuxe, Upside, River View, junior suite River Side of de junior suite River View. De kamers zijn ingericht door de Britse Star Architect David Chipperfield. Hij heeft de kamers dusdanig ingericht dat je vanaf elk punt van de kamer en ook vanaf je bed een eenmalig uitzicht op de rivier de Elbe, de haven of de stad kunt genieten. En dat is ook logisch want de ramen van de kamers zijn van bodem tot plafond dus dat geeft prachtige panorama uitzichten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien: airco, extra grote bedden van 2 bij 2.10, LCD televisie en heerlijk modern ingerichte badkamers.
Empire Riverside hotel HamburgRestaurant Waterkant
Hier worden de gasten op een zogenoemde Cruise meegenomen waarin zowel internationale als Hanseatische gerechten ‘Im neuen Stil’ worden gepesenteerd. F&B Manager Daniel Koch en zijn team dat uit 67 medewerkers bestaat serveren in Waterkant mooie culinaire specialiteiten. De Chef-kok is Michael Graalmann. Het restaurant heeft een open Showkeuken als ook panoramische uitzichten op de Docks van Hamburg. Iedere vier weken wisselt het 3 tot 5 gangen menu. Leuk is dat op de kaart onder de prijs de stad van het gerecht staat. Bijvoorbeeld de salade van Kreeft uit Canada, Vancouver. Of het paprika-curry-soepje uit Madras. En uit Noord-Duitsland, Kiel het gepocheerde ei met jonge aardappelen en spinazie. Het restaurant Waterkant is dagelijks open vanaf 17.30 uur.

Skyline Bar 20up
De bar 20up is ook ingericht door David Chipperfield en vanaf deze 20ste etage heb je natuurlijk een geweldig uitzicht en deze bar is zeker een aanrader om een keer te bezoeken, vooral in de avond. Het is dagelijks vanaf 18.00 uur open. De bar is meer dan 20 meter lang met zwart kunststeen en er staan volop hoge bartafeltjes met barkrukken voor de panorama ramen zodat je hier van een eenmalige zonsondergang kunt genieten. Doen dus!
Empire Riverside hotel HamburgHondvriendelijk hotel Hamburg
Je kunt in dit hotel je hond meenemen maar dat kost dan € 25 per dag.

En last but not least heeft dit hotel ook Sushi in de Lobby-Bar DAVID’s.
Vergeet ook niet de prachtige SPA, Sauna en Fitness gedeelte te bezoeken als je dit hotel hebt geboekt.

Vervoer: U Bahn en uitstappen bij Landungsbrücken
Bernard-Nocht-Straße 97, Wijk: St. Pauli
Klik hier voor de website