Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Elbspeicher café in Berlijn

Elbspeicher café in Berlijn

In dit gezellige café Elbspeicher kun je het gevoel hebben dat je in de havenstad Hamburg bent in plaats van in Berlijn. De koffie komt in ieder geval uit Hamburg en wordt traditioneel geroosterd, waar vele klanten extra voor komen. Er staan houten kistjes opgestapeld her en der met accessoires en er staat een kast vol koffiebonen waar veel verschillende koffiesoorten zijn in de buurt van de open counter. Deze staat vol lekkere verse broodjes, croissants, quiches en diverse taartjes waaruit je een keuze kunt maken.

Maar de inrichting is ook ietwat maritiem ingericht en het is gevestigd in een mooi groot monumentaal pand in een leuke straat in de wijk Prenzlauer Berg. Het café heeft verschillende ruimtes op meerdere verdiepingen die zijn geschilderd in lichte frisse kleuren met mooie sfeerverlichting en hele hoge wanden natuurlijk.

In de zomer is het terras buiten heerlijk om te zitten, ook al is het aan de straatkant van deze gezellige straat. Er staat een lange houten bank tegen de muur aan en verder nog wat kleine zitjes, maar het is zo echt Berlijns en leuk.

Elbspeicher café in Berlijn
Hier wordt een ‘Matrozen ontbijt’ aangeboden dat vrij uitgebreid is. Nog een stuk uitgebreider is de ‘Kapitäns Planke’, dit ontbijt is per 2 personen te bestellen. Verder zijn er allerlei extra’s zoals brood, confiture of gekookte eitjes dat je erbij kunt bestellen als het niet genoeg is om te ontbijten.
Elbspeicher café in Berlijn ©pascale hansOp de kaart staan vele verse sandwiches, croissants en baguettes vanaf 3 euro om te lunchen.  Je kunt ook het Tagesangebot nemen zoals een tortilla of quiche.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 09.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 van 19.00 uur.

Vervoer: U2 en uitstappen bij Eberswalder strasse
Klik hier voor de website
Sredzkistrasse 41 Wijk: Prenzlauer Berg