Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Duitsland congresland nummer 1 in Europa

Duitsland congresland nummer 1 in Europa

In de actuele classificatie qua bestemmingen voor congreslocaties staat Duitsland alweer voor de 11e keer op een rij op plaats 1 in Europa. Wereldwijd staat het op de tweede plaats na Amerika.

Berlijn op nummer 4 als congresstad
Qua ICCA steden ranking staat de hoofdstad Berlijn nu een stapje hoger op de vierde plaats. Vooral op het gebied van technologie en geneeskunde vinden in Duitsland veel internationale congressen plaats.

In 2014 werden in Duitsland 659 internationale bondscongressen geregistreerd. Amerika had er 831 en Spanje volgt met 578 congressen. Daarna komen Europese landen als Engeland, Frankrijk en Italië en pas op plaats zeven en acht volgen met Japan en China weer bestemmingen buiten Europa. Europa komt dus in vergelijking met andere continenten met 55 procent van de internationale bondscongressen verreweg op de eerste plaats.

Standplaats Duitsland
Naast een uitstekende infrastructuur en een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding dragen ook de deskundigheid van de Duitse steden en streken een steentje bij. Vooral voor bijeenkomsten op het gebied van technologie en innovatie. Bij meer dan 20 procent waren in 2014 thema’s uit het competentiegebied geneeskunde en gezondheid.
Duitsland congresland nummer 1 in Europa
Duitsland congresland nummer 1 in Europa

Ook in 2015 zijn er grote congressen in de verschillende branches. Zo is bijvoorbeeld het congres EAN 2015 – European Academy of Neurology met rond de 5000 deelnemers in juni in Berlijn een van de grote congressen. In de herfst heeft Hamburg het congres ” IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems – IROS.“ Hier komen rond de 1200 deelnemers.

International Association Meetings Market
De International Association Meetings Market, ICCA onderzoekt jaarlijks statistieken die de trends in de internationale Meetingmarkt beoordeelt. Het onderzoekt bondscongressen waaraan minstens 50 deelnemers mee doen en die regelmatig plaatsvinden en tussen drie landen roteren. De ICCA heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en verzamelt al sinds 1972 informatie over bijeenkomsten van bondscongressen wereldwijd.

Klik hier voor de website