Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Duisburg, Konditorei Dobbelstein

Duisburg, Konditorei Dobbelstein

Deze bekende Konditorei van de familie Dobbelstein is een must om te bezoeken als je dol bent op de Duitse taarten. En wat voor taarten! Ik heb heel wat bijzondere en aparte gezien en geproefd in deze Konditorei en behalve dat ze er vaak als plaatjes uitzien smaken ze ook hemels! Maar natuurlijk kun je hier ook ontbijten of lunchen.

Duisburg, Konditorei Dobbelstein
Er zijn kunstwerken als taarten zoals de Senatorentorte, de Schwarzwälder Spezial of de Jozefine Torte. Allemaal even lekker. Iedere dag is er weer een groot assortiment aan taarten zoals fruittaarten, boter crème taarten, plunder gebak, plaatkoek of de beroemde Baumkuchen.

Banketbakker Heike Dobbelstein heeft haar eigen Backstube Team. De geschiedenis begint al eeuwen geleden in 1858 toen Konditorei Friedrich Dobbelstein zijn bedrijf op de Burgplatz begon. Toen is er vaker verhuisd en tijdens de tweede wereldoorlog in 1944 werd alles verwoest. Onder leiding van banketbakker Otto Dobbelstein werd een nieuwe Konditorei geopend op de Sonnenwall. Na nog enkele verhuizingen zit nu op de Königstraße 23-25 het café annex Konditorei Dobbelstein van banketbakker Heike Dobbelstein, dus het vakmanschap van bakken blijft gelukkig in de familie.
Duisburg, Konditorei DobbelsteinLekkernijen uit Duisburg
Je kunt natuurlijk ook een regionale lekkernij proberen zoals de Duisburger Dreck, de Ruhr Kohle Nuss 3 of het Duisburger Leckerchen.

Ontbijt bij Dobbelstein
Vanaf net iets meer dan 5 euro kun je al een ontbijt bestellen in deze Konditorei. Er is een Guten-Morgen Frühstück, een Konditoren ontbijt, het Duisburg ontbijt, Kö Frühstück, Ruhrgebiets ontbijt en nog enkele anderen dus je keuze is enorm.

Voor lunch zijn er broodjes, wafels, kleine gerechten als Bockwurst met broodje en mosterd bijvoorbeeld, soepjes, tosti’s of pannenkoeken.

Openingstijden maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur, zaterdag van 09.00 en op zondag open vanaf 10.00 uur en gesloten om 18.30 in het weekend.

Klik hier voor de website
Vervoer: U79 en uitstappen König-Heinrich Platz
Königstraße 23-25, Wijk Centrum