Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Dresden, Restaurant Villa Marie

Dresden, Restaurant Villa Marie

De ligging van restaurant Villa Marie in Dresden is super want het heeft een prachtig terras aan de waterkant en het heeft uitzicht op de Loschwitzer Elbhänge en de monumentale brug het Blaue Wunder. In deze prachtige Toscaanse villa wordt, hoe kan het ook anders, heerlijk Italiaans mediterraan gekookt.

Chef-kok en pachter van het pand is Klaus-Karsten Heidsiek die jarenlang in een driesterren restaurant in Milaan heeft gekookt.
Dresden, restaurant Villa MarieGeschiedenis van de monumentale villa
Het gebouw is een monumentaal pand uit 1860 dat in de jaren 80 als decor diende in een film voor de DDR televisie Meines Vaters Straßenbahn, genoemd naar de gelijknamige roman van Eberhard Panitz. De hoofdrol werd vertolkt door Arno Wyzniewski. Eind jaren tachtig zou het gebouw eigenlijk afgebroken worden. Toen hebben een makelaar en een advocaat het volledig laten restaureren. En sinds 1994 pacht Klaus-Karsten Heidsiek het pand. Nu ligt er een prachtige oude houten vloer op de grond, de muren zijn in Mediterraans warm geel geschilderd en de tafels zijn mooi gedekt met wit tafellinnen.
Dresden, restaurant Villa MarieDresden, Restaurant Villa Marie
Op zondag kun je brunchen voor € 18 euro en voor kinderen van 6 tot 12 jaar is de prijs € 9 per persoon.
Openingstijden maandag-zaterdag vanaf 11.30 – 01.00 uur, zondag vanaf 10.00 uur
Klik hier voor de website
Vervoer: U en S Bahn en uitstappen bij Schillerplatz
Fährgässchen 1, Wijk Blasewitz
Dresden, restaurant Villa Marie