Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Delicatessen warenhuis Dallmayr in München

Delicatessen warenhuis Dallmayr in München

Het Delicatessen warenhuis Dallmayr in München is een begrip en een bezienswaardigheid in de stad. Het grote warenhuis met de historische façade zie je al uit de verte liggen want het is behoorlijk groot. Misschien ken je de koffie van Dallmayr wel, deze zie je ook wel in Nederlandse supermarkten liggen en is wereldberoemd. Je kunt bij Dallmayr fantastische cadeautjes op culinair gebied kopen, mooi verpakt en met de lekkerste hapjes. Alleen al qua zelfgemaakte pralinen zijn er 80 soorten die iedere dag vers gebracht worden.

Delicatessen warenhuis Dallmayr
De keuze aan etenswaren en lekkere hapjes is enorm. Bij de taartjes op de patisserie afdeling sta je je ogen uit te kijken, zo mooi zien ze eruit en zo lekker zijn ze ook. Ze hebben namen als Charlotte Champagne Portion, Antoinette Portion of Portion Espresso Barista.

Walldorfsalat
Deze moet je zeker ook proberen, het is een beproefd recept. Ontworpen in 1912 en anno nu nog steeds hetzelfde heerlijke recept.
Delicatessen warenhuis Dallmayr in München ©pascale hansThee- en koffieafdeling
Deze is zeer indrukwekkend door de prachtige beschilderde stenen potten waarin de koffie en thee bewaard wordt. Apart zijn ook de Wiesn thee en Alpen kräuter thee die je in mooie geschenkverpakkingen kunt kopen.

Delicatessen warenhuis Dallmayr met Lukullus Bar
Het warenhuis is verdeeld in vele verschillende afdelingen waar je echt een tijdje kunt rondstruinen. Op de eerste verdieping is ook een café waar je kunt eten of koffiedrinken. Beneden zijn alle verschillende vers afdelingen zoals hammen, vis, koud buffet, fruit, kazen en noem het maar op. In de Lukullus Bar kun je champagne drinken met oesters of kaviaar…
Delicatessen warenhuis Dallmayr in München ©pascale hans

Geschiedenis Dallmayr
Het begint al rond 1700 wanneer Christian Reitter het opricht. Pas rond 1870 geeft Alois Dallmayr het zijn bedrijf zijn naam en na 15 jaar verkoopt hij het bedrijf aan Anton Randlkofer. Als hij na twee jaar sterft zet zijn vrouw Therese Randlkofer het bedrijf voort, in die tijd een sensatie. Een vrouw als chef!

Zij zorgt ervoor dat het bedrijf Dallmayr tot een van de beste delicatessen warenhuizen in Europa telt. Ze krijgen dan ook de titel van Koninklijke Beierse hofleveranciers. Behalve aan de Duitse keizer levert Dallmayr aan nog 14 andere koningshuizen. In de dertiger jaren wordt er ook koffie geroosterd en gemalen en dit is het begin van de succesvolle Dallmayr koffie. Leuk om te weten is dat het delicatessen warenhuis enorm veel bezoekers per jaar aantrekt. Er komen meer dan 1.4 miljoen bezoekers per jaar wereldwijd, maar ook bij de bewoners van München is het een prachtig instituut.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 19.00 uur.
Klik hier voor de website
Vervoer: S en U bahn uitstappen bij Marienplatz
Dienerstraße 14-15, Wijk Centrum
Delicatessen warenhuis Dallmayr in München ©pascale hans