Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen

De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen

Net over de grens bij Emmen ligt het fietsparadijs Hasetal. Het is een gebied dat langs de rivier de HASE en ander rivierlandschap zoals de Ems voert. Behalve interessante fietsroutes zijn er leuke stadjes te bezoeken zoals Meppen, Löningen en Haselünne. Je kunt beginnen bij Meppen dat op slechts 10 minuten rijden over de grens bij Emmen ligt. Of in Löningen waar het Hasetal Touristik bureau gevestigd is. Zij bieden veel fietsarrangementen aan in het noordwesten van Nedersaksen.

Ik heb de fietsroute uitgeprobeerd vanuit Löningen naar Meppen op een E-Bike langs prachtig natuurlandschap. Deze route is ongeveer 45 kilometer en goed te doen op een dag, zeker met een E-Bike! Onderweg kun je pauzeren in plaatsjes als Herzlaken en Haselüne.

Het is dus ideaal om goedkoop te winkelen net over de grens in Duitsland en dat te combineren met een paar leuke fietsroutes en gezellige overnachtingen.
De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen ©pascale hansTip 1: Touristenbureau Hasetal Touristik
Het touristenbureau Hasetal in Löningen staat bij de fietsliefhebbers vooral bekend om de bijzondere en gastvriendelijke arrangementen: gratis lunchpakketten, de zongarantie, de fietsverhuur en de bagagetransfer maken deel uit van elk fietsarrangement. Dat is natuurlijk al praktisch, je hoeft niet over lunch na te denken als je ergens op het platteland fietst want je krijgt een lekker lunchpakket mee. En je bagage wordt in het volgende hotel waar je overnacht gebracht. Bovendien kun je in het hotel aangeven welk soort kussen je prefereert in je hotelkamer. Ook krijg je een pakket mee met informatie zoals een kaart en een boekje met de fietsroute waarin niet alleen de route staat maar ook informatie met wat je kunt bekijken in de stadjes, dorpjes of natuurlandschap.

Klik hier voor de website
Adres: Hasetal Touristik GmbH, Langenstraße 33
49624 Löningen
De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen ©pascale hans

Tip 2: Hotel Rüwe in Löningen
Dit driesterren superiorhotel is een leuk kleinschalig hotel dat prachtige gezellige kamers heeft met mooie badkamers en wat mij betreft meer op een viersterren hotel lijkt. De kamers  zijn met veel liefde ingericht en zeer gezellig. De badkamer is ruim met een ruime douche en in de spiegel zelf zit een vergrootspiegel om je te schminken. Het ontbijt in het restaurant is uitgebreid en heerlijk en ook op de dinerkaart staan mooie gerechten. Het hotel heeft 11 kamers en ligt midden in het centrum van Löningen. Aan de achterzijde van het hotel zijn parkeerplaatsen en er staat een fietsstandaard met stekkers zodat je je E-bike hier kunt opladen.

Adres: Parkstraße 15 in Löningen
Klik hier voor de website
De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen ©pascale hansTip 3: Lunchen bij Franziskaner am Markt in Löningen
Bij dit typisch Duits ingerichte restaurant kun je doordeweeks tussen de middag lunchen van 12 tot 14 uur. Er wordt een driegangen lunch geserveerd bestaande uit een soepje, hoofdgerecht en dessert. De inrichting heeft houten tafels met stoffen banken met een soort lantarens ervoor alsof je midden in een grote stad zit te eten.

Adres: Poststraße 10 in Löningen
Klik hier voor de website
De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen ©pascale hansTip 4: Winkelen in het nieuwe shoppingcenter MEP in Meppen
Dit nieuwe winkelcentrum is een plaatje om te zien. Het prachtige glazen gebouw is in de vorm van een geslepen diamant. De naam staat voor Meppener Einkaufspassage en heeft meer dan 35 winkels, een grote DM drogisterij en een Edeka supermarkt. Het is in het voorjaar van 2013 opgeleverd en heeft een oppervlakte van 16.000 vierkante meter. Het shoppingcenter heeft twee verdiepingen en er is een bijbehorende parkeergarage die 500 parkeerplaatsen heeft.

Enkele fashionwinkels zijn bijvoorbeeld Bonita, Tom Tailor, New Yorker en Tredy en voor schoenen kun je naar Deichmann of Schuhpark. Qua gastronomie is er een groot ijscafé Toscani waar je ook kunt eten. En het Winterings dat aan de andere kant van het shoppingcenter is, heeft heerlijke Flammkuchen.

Openingstijden: maandag-zaterdag van 09.30 – 20.00 uur
De Edeka supermarkt en de landbakkerij zijn eerder open, namelijk vanaf 08.00 uur

Adres: Bahnhofstraße 10 in Meppen
Klik hier voor de website van de MEP in het Nederlands
De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen ©pascale hansTip 5: Hotel Pöker in Meppen
Dit hotel werd in 1963 door Josef Pöker gebouwd en is sindsdien in de familie gebleven. Het hotel heeft 49 modern ingerichte comfortabele kamers waarvan er 2 Wellness-Suiten zijn en enkele appartementen. Er zijn koffie- en thee faciliteiten op de kamer en in de badkamer is een grote verlichte make-up spiegel en een regendouche. Er zijn parkeerplaatsen bij het hotel en in vijf minuten lopen ben je in het centrum. Wat ook handig is voor fietsers is dat er een afsluitbare garage is voor de fietsen.

Het restaurant is vanaf 18.00 uur geopend. Op de kaart stonden als herfstspecialiteiten veel gerechten met Pfifferlingen (cantharel). Ik heb dus voor het diner een gerecht met Pfifferlingen gekozen dat uitstekend was. Het ontbijt is zeer luxe en uitgebreid met een grote keuze aan gerechten zoals gerookte zalm en forel en verschillende eiergerechten.

Adres: Herzog-Arenberg-Strasse 15 in Meppen
Klik hier voor de website
De 5 leukste tips van Meppen naar Löningen ©pascale hans