Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Darmstadt, top 10 leukste tips

Darmstadt, top 10 leukste tips

Darmstadt heeft midden in het centrum op de Luisenplatz een 33 meter hoge zuil staan uit 1844, de zogenoemde Ludwigs zuil waarop het standbeeld van groothertog Ludwig de eerste staat. Dit is al het centrum van waaruit je kunt winkelen en bezienswaardigheden bekijken zoals het Hessisches Landesmuseum, het nieuwe raadhuis, de Ludwigskirche of de Weiße Turm. De stad heeft nu bijna 150.000 inwoners en is tevens wetenschapsstad. Je kunt er rustig een weekend doorbrengen en het is vanaf Utrecht rond de 400 kilometer.

Tip 1: Hotel Maritim Konferenzhotel
Op nog geen drie minuten lopen van het centraal station ligt het hotel Maritim Konferenzhotel dat dit jaar volledig is gerenoveerd. Het eerste waar ik dan ook van genoot was van de nieuwe badkamer die zowel een regendouche als normale douche heeft. De knoppen voor het wisselen hiervan inclusief de temperatuur zitten aan de zijkant en zijn supermodern. Mijn kamer was met zachtgroene tinten en er zat een groot balkon bij. Daarnaast heb ik ook van het splinternieuwe zwembad en het Spa gedeelte genoten met het mooie plafond vol kleine lampjes zodat je rustig wakker kunt worden. Bij het uitgebreide ontbijt kun je zelfs een glaasje Sekt nemen. Kortom, de renovatie is wat mij betreft volledig geslaagd en ook voor bedrijven uit Nederland als conferentiehotel een aanrader…
Adres: Rheinstraße 105, Darmstadt
Klik hier voor de websiteDarmstadt, de 10 leukste tipsDarmstadt, de 10 leukste tips ©pascale hans

Tip 2: Restaurant MoschMosch
Het restaurant MoschMosch is onderdeel van een keten en je vindt ze in diverse steden in Duitsland. In Darmstadt ligt het zeer centraal op het marktplein. De Japanse noedelbar is in de stijl van een Japans café restaurant met een puristische inrichting en licht verteerbare Japanse gerechten waar weinig vet in zit en supervers is. De soepen met namen als Morgensonne of Glücksgefühle zijn heerlijk en ook de verse noedel- en rijstgerechten zijn aan te bevelen.

Adres: Marktplatz 13, Darmstadt
Klik hier voor de website
Darmstadt, de 10 leukste tips ©pascale hansTip 3: Restaurant Orangerie
Dit leuke Italiaanse restaurant ligt prachtig aan een park en is een schitterende locatie. Een viergangen menu is er vanaf 54 euro. De Orangerie is een kasteeltje waar behalve het restaurant ook concerten worden gegeven en dat door de architect Louis Remy de la Fosse is ontworpen.

Bessungerstraße 44, Darmstadt
Klik hier voor de website
Darmstadt, © Restaurant OrangerieDarmstadt ©Restaurant Orangerie
Tip 4: Winkel Have a Look
In deze leuke cadeauwinkel kun je mooie cadeautjes of leuke hebbedingetjes vinden. Op dit moment staat de winkel vol met leuke kerstspullen en kerstcadeaus maar ze verkopen er vrolijk bontgekleurde keukenspullen zoals een tooster of theepot. En bijvoorbeeld de leuke horloges van het merk S.T.A.M.P.S

Adres: Im Carree 5a, Darmstadt
Darmstadt, de 10 leukste tips ©pascale hans

Tip 5: Warenhuis Henschel
Er werken meer dan tweehonderd personen in dit mooie warenhuis in Darmstadt. Het is al sinds 1936 in handen van twee families namelijk de familie Henschel en Koch. Hier kun je zowel heren-, dames- als kinderkleding kopen waarbij ze vele merken vertegenwoordigen zoals Bogner, Closed of Cambio voor dameskleding en Boss, Barbour of Basefield voor heren. Ook worden accessoires, badkleding, outdoor en lingerie verkocht. Kijk ook even naar de prachtige Jugendstil façade van het pand en als je binnen bent naar het aparte behang en de mooie inrichting.
Darmstadt, de 10 leukste tips ©pascale hansDarmstadt, de 10 leukste tips ©pascale hans

Openingstijden maandag – vrijdag 10.00 – 20.00 uur en zaterdag vanaf 09.30 uur geopend.
Adres: Marktplatz 2, Darmstadt
Klik hier voor de website

Tip 6: Kaffeehaus K u K

In dit Weense koffiehuis dat vers gebakken taarten en patisserie uit eigen keuken heeft is de keuze moeilijk te maken. Neem je de klassieke Schwarzwälder Kirschtorte of de crèmige Frambozen Charlotte? Naast taart eten kun je hier ontbijten in de ochtend en daarna is er een keuze aan andere gerechten. Ook de Tageskarte heeft veel keus.

Adres: Im Carree 1, Darmstadt
Klik hier voor de website

Tip 7: Hotel Maritim Rhein-Main
Dit hotel dat aan de rand van Darmstadt ligt heeft prachtige glazen façade en heeft in totaal 248 kamers. Ook dit Maritim hotel heeft een zwembad met sauna en stoombad en je hebt er fantastisch uitzicht op de stad. De pianobar dat op de begane grond is, is erg leuk met mooie ronde zitjes in de bar, maar ook gezellige zitjes aan de raamkant. Het restaurant Rôtisserie heeft Front cooking, hier wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd en er is zelfs een speciale Steakkaart.

Adres: Am Kavalleriesand 6, Darmstadt
Klik hier voor de website
Darmstadt, de 10 leukste tips ©pascale hansTip 8: Hightlights in 2014
In 2014 zijn er een aantal redenen om de stad te bezoeken zoals de heropening van het Hessisches Landesmuseum in het voorjaar. En in de zomer van 2014 het zomervakantie Kinderprogramma Wissen ist Cool met rondleidingen en wetenschap quiz.

Tip 9: E-Bikes in Darmstadt
Je kunt leuk fietsen in Darmstadt en omgeving en een E-bike huren vanaf rond de twintig euro per dag. Er is een route rondom Darmstadt maar bijvoorbeeld ook eentje Darmstadt-Dieburg of andere routes.

Klik hier voor de website

Tip 10: Culturele bezienswaardigheden
En als laatste heb ik in een apart artikel vijf tips voor leuke culturele uitjes geschreven. Klik hier voor de link.

Copyright foto’s: Pascale Hans (behalve de foto’s van de Orangerie)

Informatie
Op de website van het toerisme bureau in Darmstadt vind je veel informatie
Klik hier voor de website