Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Daniel Kehlmann met roman F

Daniel Kehlmann met roman F

Arthur Friedland heeft drie zonen. Martin is de oudste en een kind uit het eerste huwelijk van Arthur. Hij is een katholieke priester die niet gelooft en alleen maar aan eten denkt.
Dan de identieke tweeling Eric en Iwan uit het tweede huwelijk. De een is een diep in de schulden zittende financieel adviseur, die lijdt aan visioenen, de ander een mislukt schilder die naam krijgt met het vervalsen van een uitgerangeerde meester.

In het begin van het boek gaat Arthur Friedland met zijn drie zonen naar een hypnoseshow in 1984. Hij heeft geen beroep en is romanschrijver van boeken die geen uitgever wil hebben. Na deze show verdwijnt hij en zien zijn zonen hun vader nooit meer totdat ze volwassen zijn.
Daniel Kehlmann met roman F

Het verhaal gaat over de drie zonen van Arthur Friedland. Kehlmann laat zijn personages hun leven in de ik-vorm vertellen. F is een virtuoze roman, vol verwisselingen en geheimzinnigheid, die draait en draait met de werkelijkheid en wat zich daarachter af kan spelen.

De letter F
In het boek komt de letter F vaak voor, staat het voor familie uit het boek dat Arthur Frieland heeft geschreven? Staat het voor de familie Friedland, Financiële crisis of voor Fatum, het noodlot?

Wil jij dit boek kopen, klik dan hier

Auteur Daniel Kehlmann
Daniel Kehlmann woont in Berlijn en studeerde filosofie en literatuurwetenschap. Hij debuteerde al op tweeëntwintigjarige leeftijd. Zijn roman Het meten van de wereld (2006) stond meer dan een jaar op nummer 1 van de best verkochte boeken in Duitsland. Alleen al in Duitsland zijn er nu al rond de 3 miljoen exemplaren verkocht. Al snel groeide het boek uit tot een ongekend wereldsucces. Het verscheen in zesenveertig landen in vertaling en werd overal een bestseller.

F is de eerste roman die hij sindsdien schreef. Deze roman werd in de Longlist van de Deutschen Buchpreises in 2013 opgenomen.

Auteur: Daniel Kehlmann
Vertaler: Gerda Meijerink
Genre: roman
ISBN: 9789021449906
Aantal pagina’s: 320
Uitgever: Querido’s Uitgeverij
Prijs: € 9,99 als E-book