Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo

Alweer een heerlijk zonnige dag, eindelijk hoog zomer, dus tijd voor de trendy Hugo cocktail. Het drankje met de naam Hugo is in Duitsland heel erg in en smaakt heerlijk door de bijgevoegde muntblaadjes en de vlierbessensiroop. Het laatste is in Nederland niet verkrijgbaar voor zover ik weet. Ik neem dan ook zelf altijd een fles vlierbessensiroop uit de supermarkt in Duitsland mee. Het heet in het Duits ‘Holunderblütensirup.’

Cocktail Hugo
Het is makkelijk om te maken. Doe de muntblaadjes in een cocktailglas en druk ze goed aan op de bodem zodat het muntaroma zich goed kan ontwikkelen.
Dan ijsklontjes en schijfjes limetten erbij voegen en vervolgens de Sekt, het water en de vlierbessensiroop erbij.

Het is wel belangrijk dat de Hugo ijskoud wordt geserveerd.

Als je het te zoet vindt kun je altijd wat meer bruiswater erbij voegen.

BOLD_JulesMumm_cocktail_hugo (2)

Cocktail Hugo

Ingrediënten:

100 ml Jules Mumm Dry Sekt
40 ml water
2 cl vlierbessensiroop
Schijfjes van limetten
4 blaadjes munt
Zoveel ijsklontjes als je wilt

Fantastisch en klaar is je zomercocktail.

Lasst es euch schmecken!

Ik heb de cocktail met Jules Mumm gemaakt, voor de website van dit Duitse product klik je hier

One Comment

  1. Heerlijk!!!!