Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Claudia Skoda breisels uit Berlijn

Claudia Skoda breisels uit Berlijn

De winkel van Claudia Skoda valt op door de grote trap in de Mulackstraat 8 met boven aan de trap enkele paspoppen die gebreide mode dragen. De eerste firma bestaat al sinds 1973 en hier wordt alles met de hand gebreid of met een breimachine. Claudia Skoda staat bekend als de koningin van de Avant-garde mode van de zeventiger jaren.

Claudia Skoda breisels uit Berlijn
Ze maakt zowel kleding voor mannen als voor vrouwen, mooie accessoires als prachtig gebreide mutsen die rond de 150 euro kosten en gebreide wolga cuffs voor je polsen van rond de 75 euro. Een hand gebreide trui is niet goedkoop maar Claudia Skoda gebruikt prachtige materialen als bijvoorbeeld 100% baby alpaca of extrafijne merino wol.
Claudia Skoda breisels uit Berlijn ©pascale hansClaudia Skoda
Ze is halverwege de zeventiger jaren begonnen met haar avant-garde breisels en haar stijl blijft ze tot de dag van vandaag trouw. Ze gebruikt vaak ragfijne materialen en met haar stijl is ze wereldberoemd. In de jaren tachtig opende ze een filiaal in New York waarna ze in 1987 weer naar haar stad Berlijn terugkeerde. In de jaren zeventig woonden in Berlijn vele kunstenaars, musici en models en was Berlijn het centrum van de punkbeweging. Ze woonde in een kunstenaars WG (Wohngemeinschaft) waar beroemdheden als Iggy Pop en David Bowie op bezoek kwamen als Skoda in Berlijn een modeshow organiseerde.

Openingstijden: maandag – zaterdag 12 tot 19 uur
Klik hier voor de website van de winkel
Vervoer: U8 en uitstappen bij Weinmeisterstrasse
Mulackstrasse 8 Wijk: Mitte
Claudia Skoda breisels uit Berlijn ©pascale hans