Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Chén Chè Theehuis Berlijn

Chén Chè Theehuis Berlijn

Chén Chè Theehuis Berlijn
Het theehuis Chén Chè in Berlijn ligt midden in de wijk Mitte maar straalt een oase van rust uit. Als je al veel vakantie in het Verre Oosten hebt gehad, dan zul je je hier direct thuis voelen. Midden in de stad van Berlijn is dit theehuis te vinden in een rustig hofje vlakbij de Hackische Höfe. De naam van het theehuis betekent een schaal vol lekkernijen.

Teestunde of het thee uurtje in het Nederlands
Het Vietnamese theehuis annex restaurant heeft dagelijks tussen 15.00 en 18.00 uur de zogenaamde Teestunde. Het thee uurtje naar Vietnamees gebruik waarbij in de familie thee en gebak naar de grootmoeder werd gebracht in de namiddag wordt hier in stand gehouden. De theecultuur is meer dan 800 jaar oud en je kunt niet alleen kiezen uit de meest bijzondere theesoorten maar er is ook een echte ‘Teemeister’ die je in de oude Vietnamese theerituelen en gewoontes inwijdt. De thee wordt hier naar Vietnamese traditie bereid. Zo laten ze de gemberthee urenlang trekken voordat deze geserveerd wordt. Je kunt bij Chén Chè ook aan een traditionele theeceremonie deelnemen. Er is ook een hoek waar je theesoorten of servies kunt kopen.

De inrichting is warm met veel prachtige lampen aan het hoge plafond. Ook de entree straalt een serene rust uit in het binnenhof. Binnen kun je niet alleen thee nemen maar ook kleine gerechtjes of uitgebreid eten.
Eten bij Chén Chè
Er is veel keuze uit Dim Sum of uit Khai Vhi, kleine gerechtjes om te eten. Zoals gebakken loempia’s met kruidige tofu, groente, frisse kruiden en geserveerd met een gember-koriander dressing.

Op zaterdag, zondag en feestdagen kun je bij Chén Chè ook ontbijten van 12 tot 18 uur. Een noedelsoepje,  Vietnamese wafels of een Omelette in Saigon style zijn enkele mogelijkheden.

Leuk om hier even bij te komen van een hectische dag in Berlijn.

Openingstijden: dagelijks 12 tot 24 uur
Klik hier voor de website
Vervoer: U8, M1 en uitstappen bij Rosenthaler Platz
Rosenthaler Straße 13 Wijk: Mitte