Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Champignon Quiche

Champignon Quiche

Champignon Quiche, de quiche met champignons heb ik pas gemaakt en dat wordt een blijvertje. Wat een lekker en makkelijk recept. Het is ook niet zo machtig als de meeste quiches want in plaats van eieren en slagroom wordt in deze quiche crème fraîche gebruikt. Dat is net een stukje lichter te verteren. Nu het zonnetje weer naar buiten komt en de tuinmeubels gepoetst zijn is dit een heerlijk zomers recept om in de tuin of op het terras te eten met een lekkere groene salade erbij.

Benodigdheden voor de Champignon Quiche:
1 pakje bladerdeegplakken
1 bakje champignons
1 ui
Rond de 100 gram gerookt ontbijtspek
200 gram crème fraîche
Bieslook
Peper

De bodem van de quichevorm met bladerdeeg bedekken nadat je het hebt ingewreven met boter.

De oven voorverwarmen op 180 graden.

Een ui fijnsnijden en bakken. De kleingesneden ontbijtspek erbij doen en lekker knapperig bakken rond de drie minuten. De champignons in schijfjes snijden en er dan ook bij doen en nogmaals drie minuten bakken. Peper toevoegen.

Dan het bakje van 200 gram crème fraîche erdoor roeren en een beetje laten inkoken. Vervolgens een beetje laten afkoelen. Dit is ook handig als je bezoek krijgt omdat je dit gedeelte kunt voorbereiden en laten staan.

Je kunt verse bieslook nemen en deze kleinsnijden of uit een potje.

Alles in de bodem doen van de quichevorm die je al met bladerdeeg hebt bedekt. Als laatste de bieslook erover heen strooien. Heb je wat bladerdeeg over, dan kun je enkele reepjes over de taart leggen.

De taart in het midden van de oven plaatsen en ongeveer 30 minuten bakken.

Guten Appetit!