Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Café Karin in Frankfurt

Café Karin in Frankfurt

Café Karin in Frankfurt in de binnenstad is een gezellig café waar je heerlijk kunt ontbijten en lunchen. Je kunt waarschijnlijk wel begrijpen waarom ik dit café op een zondag publiceer. Even eerst lekker uitslapen en dan is er van 10.00 uur tot 18.00 uur ontbijt op zondagen of feestdagen. Ook doordeweeks is dit tot 18.00 uur mogelijk en dan gaat het café al om 09.00 uur open.

Ontbijtjes naar de wijken in Frankfurt
De verschillende soorten ontbijten zijn vernoemd naar de wijken in Frankfurt. Het kleinste ontbijtje heet hier City en bestaat slechts uit een Croissantje met boter en jam voor € 3,50. Dat is wel saai natuurlijk. Het wordt interessanter als je een Sachsenhausen, Bornheim, Bockenheim of Westend ontbijt neemt. Uiteraard kan je alle ontbijtonderdelen apart bestellen, porties kaas of ham of toost, noem het maar op. En er staan ook kleine gerechten op de kaart zoals salades, omeletten en pannekoeken. Om een paar voorbeelden te noemen:

Bornheim
Brotkorb, Butter, Salami, gekochter Schinken, Gouda, Leerdamer, angemachter Frischkäse, Ei.

Bockenheim
1 Vollkornbrötchen, Butter und angemachter Frischkäse

Westend ontbijt voor 2 personen
(ook vegetarisch als je wilt) Brotkorb mit Croissant, Butter, Bresaola, gekochter Schinken, Putenbrust, Salami, Gouda, angemachter Frischkäse, Camenbert, 2 Eier, 2 Gläser frischer O-Saft 0.1 ml, 2 kleine Birchermüsli voor € 25,50
Struwwelpeter ontbijt voor kinderen
Het Kinderfrühstück genoemd naar de Struwwelpeter uit een beroemd kinderboek bestaat uit Brötchen, Butter, Ei, Bio Gelbwurst oder Leerdamer + eine Überraschung

Etagères bij Café Karin
De etagères bestaan nog niet zo lang, dit is als een Engelse high tea. Er is keuze uit twee verschillende keuzes namelijk de Etagère Londen of de Etagère Frankfurt. Deze worden van maandag tot en met vrijdag aangeboden van 16.00 tot 20.30 uur. Op de website kun je de verschillende aanbiedingen zien want je kunt daarnaast ook verschillende dranken kiezen om het extra feestelijk te maken.

Café en terras
Eigenlijk zijn er twee tot drie gedeeltes, namelijk bij de hoofdingang waar een grote kroonluchter hangt en vol tafeltjes ook in het midden, dan een paar tafeltjes bij de bar. Verder is er een smal gedeelte waar allemaal tweepersoonszitjes zijn. Je moet er snel bij zijn, want ik ken dit café alleen maar dat het vol tot vrij vol is iedere dag. Buiten is een leuk terras en het is om de hoek van het Goethe museum.

Kijk hier voor de website en de volledige menukaart
Vervoer: S en U bahn en uitstappen bij Hauptwache
Großer Hirschgraben 28 Wijk: Centrum