Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Boutique Baking van Peggy Porschen

Boutique Baking van Peggy Porschen

In dit boek vind je recepten van heerlijke cupcakes, koekjes, zogenoemde Schichttorten (laagjestaarten), Duitse klassiekers in een geheel nieuwe en lekkere stijl tot en met een groot hoofdstuk waarin wordt uitgelegd hoe je de mooiste decoraties kunt maken.

Een echte aanwinst als je van bakken houdt en niet alleen met prachtige foto’s maar ook gedeeltelijk foto’s met uitleg.

Boutique Baking van Peggy Porschen
Er zijn in totaal 55 recepten voor Cakepops, cupcakes en taarten die je ook in haar eigen bakboetiek kunt kopen. En niet alleen de recepten maar er is ook een hoofdstuk heerlijke drankjes die je bij zo’n overheerlijk stuk taart kunt nemen. Bijvoorbeeld de huisgemaakte Hot chocolate.

Schwarzwälder Kirsch Cupcakes
En een van de mooiste recepten vind ik de Schwarzwälder Kirsch Cupcakes waar ze niet voor niets een prijs voor heeft gekregen en waarvoor ze de echte Griottines kersen voor gebruikt.
Boutique Baking van Peggy PorschenDas I Tüpfelchen voor de decoratie
Het puntje op de I is voor Peggy Porschen de decoratie van het gebak. Er is dan ook een apart hoofdstuk voor gemaakt en deze vind ik zeker ook interessant omdat er in Duitsland ook veel Schichttorten (laagjestaarten) bestaan en dit niet zo makkelijk is als je beginnend bent met taarten bakken. Ook de decoratieve bloemen en blaadjes op gebak wordt uitvoerig uitgelegd.

Peggy Porschen
De van oorsprong Duitse Peggy Porschen woont en werkt in Londen. In 2003 richtte ze haar Peggy Porschen Cakes op en werd al snel een van de bekendste banketbakkers en taarten decorateur. Ze kreeg binnen no-time van de meest prominente personen opdrachten om exclusieve feestdagen taarten te bakken. Voor haar eerste boek Pretty Party Cakes kreeg ze een prijs als onderhoudendste kookboek. En dat was het begin van meerdere prijzen zoals onder andere de Great Taste Gold Award voor haar Chocolade-Paradijs-Cupcake.

Sinds oktober 2010 kun je haar ook bezoeken in Londen want ze heeft haar eigen bakboetiek in de wijk Belgravia. Daarnaast heeft ze een jaartje later ook de Peggy Porschen Academie geopend. Dit is de eerste bakacademie die alleen maar bakken en taarten decoraties onderwijst. Op naar Londen…

Wil jij dit prachtige bakboek in het Nederlands kopen, klik dan hier

Boek: Boutique Baking
Uitgever: Fackelträger Verlag
Auteur: Peggy Porschen
ISBN: 978-3-7716-4518-2
Prijs: 25 euro in het Nederlands
192 pagina’s met ongeveer 300 kleurenfoto’s