Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

BMW Museum München

BMW Museum München

In dit prachtige architectonische hoogstandje waarin het BMW museum is gevestigd staat ook een BMW dat in een Bond-film is gebruikt. Geen ingewikkelde nummerplaat, nee op de nummerplaat van de auto van James Bond staan slechts drie cijfers, 007. Het ronde museumgebouw staat op de monumentenlijst en het staat direct naast de grote BMW toren en is het symbool van het BMW museum.

BMW Museum München
In 1973 opende het BMW museum en had toen een tentoonstellingsruimte van 1000 vierkante meter. Tussen 2004 en 2008 heeft er een enorme verbouwing plaatsgevonden en vervolgens opende het BMW museum in 2008 opnieuw zijn deuren. De architect Professor Karl Schwanzer had het museum in 1973 ontworpen als één grote zilverkleurige schaal van 41 meter doorsnede zonder ramen.

Een centrale bezoekers laadplatform verbindt een systeem van schijnbaar zwevende platformen en dat ziet er heel gaaf en innovatief uit. Zo loop je van de ene naar het andere platform naar alle 25 verschillende tentoonstellingsgebieden. Op 5000 vierkante meter kun je hier rond de 125 waardevolste en attractiefste auto’s en motorfietsen zien. En je komt hier alles over de geschiedenis van het merk BMW te weten, de producten en de innovaties van de loop der jaren, dat is heel leuk. De beschrijvingen zijn goed en het jaartal staat erbij en leuk zijn de oude oldtimers. Zoals de BMW 303 uit 1933 of de Boxer Motor uit 1923 tot futuristische ontwerpen. Ongelooflijk!
BMW Museum München ©pascale hansSeven Houses
Het uitgebouwde museum dat nu een oppervlakte van 5000 vierkante meter heeft is onderverdeeld in Seven Houses waarbij ieder huis zijn eigen identiteit heeft. Begin bij de House of the Company waar de geschiedenis van BMW begint en je de eerste vliegtuigmotor ziet die het bedrijf heeft ontworpen. De andere zijn: House of Design, House of the Motorcycle, House of Technology, House of Motor Sport, House of the Model line en als zevende het House of the Brand.

BMW-motoren
Er worden enorm veel BMW-motoren tentoongesteld. Het eerste voertuig van de firma was een motorfiets. Je ziet ze natuurlijk in het huis van de motoren.

M1 Café in het BMW museum
Hier kun je lunchen of koffie met taart nemen en in de zomer is er een terras buiten.

De grote museum winkel heeft natuurlijk veel boeken over motoren en over de BMW auto’s.
BMW Museum München ©pascale hansBMW junior programma
Voor kinderen is er veel te doen, er zijn workshops of je kunt er een kinderverjaardag organiseren waarin ze rollen van detectives en agenten spelen en op zoek moeten naar voertuigen.

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag en feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur en op maandag gesloten.

Vervoer: U3 en uitstappen bij halte Olympiazentrum

Am Olympiapark 2 Wijk: Milbertshofen
Klik hier voor de website