Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Bärlauch, de heerlijke woudknoflook

Bärlauch, de heerlijke woudknoflook

Het Duitse kruid Bärlauch dat in het Nederlands daslook heet vind je volop in de bossen in het voorjaar. Als je een knoflooklucht ruikt, kan het goed zijn dat het Bärlauch is. Zelf heb ik vrijwel altijd een pot van het merk Lebe Gesund Versand in huis die dit kruid als Frischkräutersoße verkoopt. Behalve Bärlauch zit er ook olijfolie, zonnebloemolie en amandelen in. Dit is een werkelijk fantastisch product dat je door de pasta kunt doen, bij de aardappelen of door salade. Zelf maak ik vaak toostjes met Frischkäse en doe er een paar druppels van Bärlauch op, erg lekker! Of op broodjes met tomaten.
Bärlauch ©pascale hansHet zusje van de knoflook was lange tijd in vergetelheid maar is nu in Duitsland weer een absolute hit. Behalve dat het fantastisch smaakt is het ook een hele gezonde kruid. Het werkt opmonterend op de hele stofwisseling van maag, darm, lever en gal en helpt op een natuurlijke manier te zuiveren en ontslakken. En alle goede eigenschappen die knoflook heeft, gelden des te meer voor de Bärlauch.

Bärlauch
Het wordt ook wel het woudknoflook genoemd en het kruid groeit vooral in lichte loofbossen of aan de oevers van rivieren. Andere namen die men aan het kruid gaf zijn Wilder Lauch (wilde prei), Waldlauch (bosprei) of Hexenzwiebel (heksenui). De wetenschappelijke naam voor de Bärlauch is Allium ursinum.
Bärlauch

Je kunt ook verse Bärlauch kopen in supermarkten of op de markt en er zijn vele recepten op internet te vinden.

Een potje Bärlauch van het merk Lebe Gesund van 190 ml kost rond de 7 euro.

Klik hier voor de website van Lebe Gesund Versand