Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Bakkerij Tollkötter in Münster met vijftig broodsoorten

Bakkerij Tollkötter in Münster met vijftig broodsoorten

Bij bakkerij Tollkötter in Münster is de keuze aan brood enorm groot, van appelbrood tot olifantenbrood in de vorm van een olifant. En het originele Tollkötter huisbrood dat uit eigen familierecept stamt. Als het niet zo ver rijden was, zou ik hier altijd mijn brood kopen. Wat een heerlijke smaken en wat een keuze!

Meer dan 100 jaar baktraditie
Toen Theodor Tollkötter in 1905 het familiebedrijf startte met een bakkerij op de Ewaldistraat in Münster, kon hij zich waarschijnlijk niet voorstellen dat er nu een grote firma bestaat die meer dan 60 medewerkers heeft. Alleen al in de binnenstad vind je zes filialen.
Münster, Tollkötter ©pascale hansKlasse statt Masse
Dit is nog steeds het motto van de familie: hoge kwaliteit, handwerk en respect voor de omgang met de natuur. Er zijn nu meer dan vijftig broodsoorten die uit eigen familierecepten zijn en natuurlijk heb ik het brood geproefd waarmee de familie is begonnen. Het originele Tollkötter huisbrood is een enorm groot rond brood dat werkelijk fantastisch smaakt. Het geheim is de rijping van het deeggebruik met het huisgemaakte zuurdeeg. Er ontstaat een korst van ongeveer 1 centimeter dik die het brood zijn bijzondere smaak geeft en het lang vers houdt. Ik zou zeggen, absoluut proberen!

Van glutenvrij brood tot puur volkoren uit biologische volkorenmeel
Er zijn meer dan vijftig soorten waarvan vele glutenvrij zijn. Daarnaast is er ook appelbrood, krentewegge met en zonder amandelen (dat kennen wij wel), pruimenbrood, Yin Yang-brood, X-brood en dinkelbrood. Ook kun je hier het leuk uitziende Olifantenbrood kopen, een deel van de verkoop hiervan werd geschonken aan het Olifantenpark van de Allwetterzoo dierentuin in Münster.
Münster, Tollkötter ©pascale hansAparte gebakssoorten
Naast brood zijn er ook lekkere hapjes voor bij de koffie zoals de Prasselkuchen met vanillestreusel und Puderzucker, de Punschberge mit Rum, Kuverture en de Müslitaler mit Nüsse, Rosinen und Honig. Per stuk kosten deze € 1,60.

Openingstijden: maandag – vrijdag 09.00 tot 19.00 uur en zaterdag tot 18.00 uur voor de volgende vestigingen:
Prinzipalmarkt 42, Rothenburg 20, Rothenburg 37, Roggenmarkt 1
Voor de overige vestigingen kijk op hun website
Klik hier voor de website van de winkel
Prinzipalmarkt 42, Wijk Centrum
Münster, Tollkötter ©pascale hans