Pages Navigation Menu

Pascale Hans Magazine

Asperges met Nürnberger Rostbratwürstchen

Asperges met Nürnberger Rostbratwürstchen

Voor dit recept van groene asperges met Nürnberger Rostbratwürstchen heb je niet veel nodig en het smaakt verrukkelijk. Ik heb dit recept van de website van de vereniging van de bescherming van de worstjes gehaald omdat me dit een lekker recept leek. En dat is het ook, makkelijk om te maken, je hoeft tenslotte de groene asperges niet te schillen en de worstjes hoef je maar enkele minuten aan te braden, dus ook als je weinig tijd hebt een lekker en gezond recept.

Asperges met Nürnberger Rostbratwürstchen
Aan ingrediënten heb je nodig voor 4 personen:

800 gram groene asperges
Zout
3 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels witte wijn azijn
Zwarte peper
1 eetlepel olie
20 stuks van de originele Nürnberger Rostbratwürstchen
Asperges met Nürnberger Rostbratwürstchen ©pascale hansDe groene asperges wassen, laten afdrogen en de houten uiteinden (zo’n 2 centimeter) eraf snijden en wegdoen. In een pan de groene asperges 5 minuten koken zodat ze nog beetgaar zijn.

In een schaaltje de 3 eetlepels walnotenolie en de 2 eetlepels witte wijn azijn roeren en peper toevoegen.

De 20 worstjes (vijf per persoon) in een pan braden met ruim een eetlepel olie of twee.

Als de asperges klaar zijn, uit de pan halen en laten afdruipen. De onderste delen ongeveer eenderde eraf snijden en in een keukenmachine fijn pureren. Deze bij het schaaltje van de saladesaus erbij doen.

Doe de worstjes op een bord en de gesneden asperges er in mooie stukjes naast leggen en dan de saus erover heen gieten. Als je saus over hebt kun je deze in een sauskom erbij serveren.

Je kunt nog zonnebloempitten toevoegen.

Guten Appetit!